Кратко въведение в мунданната астрология

Мунданната или световна астрология, може да се нарече също и астросоциология, защото  анализира обществените процеси и нагласи, тяхното развитие във времето. Общата специфика и характеристика на някакъв период от време. Посредством астрологията се анализират етапи, затова и едно от нещата, които разглеждаме е периодиката на някакъв принцип, олицетворение на който са цикли от най-различно естество. Тези цикли подлежат на развитие и разгръщане във времето, в зависимост от периода на тяхната индивидуална продължителност. Всеки един от тях е пласт, представлява отделна тема, а тяхната съвкупност оформя цялата картина към даден момент.

Методи за анализ в мунданната астрология са планетарните цикли, сезонните карти, затъмненията и лунациите, астрокартографията, геодезичните карти.

Рождените хороскопи на държави също се използват в мунданната астрология, където по подобие на индивидуалният хороскоп, но в по-голям мащаб, може да се анализира хороскопа на дадена държава. Аз лично съм скептична към подобни карти по отношение на прогнози. Относително е кой момент може да се приеме за „рожден“.

Важно е да се отбележи, че като йерархично ниво, мунданните астрологични анализи са водещи, дори и когато става въпрос за прогнози на лично ниво, индивидуални. Общите, глобални процеси, условия и обстоятелства поставят рамката на индивидуалното.

 

Автор: star in the night sky
Реклами

The URI to TrackBack this entry is: https://starinthenightsky.wordpress.com/2013/05/27/%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b2-%d0%bc%d1%83%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bb/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s