Астрокартографията – светът в нас и ние в него

Какво представлява астрокартографията ?

Във време, в което светът е станал едно глобално село  и е възможно да пътуваш по света и реално и индиректно до най-отдалечените кътчета на Земята, астрокартографията е тази, която може да ориентира всеки как се вписва в това глобално село и какво метафорично казано отношение има глобалното село спрямо него. Тя анализира взаимодействието и взаимовръзката на човек с пространството. Местоположението, на което всеки един от планетните принципи е най-силно изразен.  Това са локациите на земното кълбо, на които в момента на раждането на някого, нещо, той изгрява, намира се в кулминация, в антикулминация и където залязва. Отправната точка е рождената астрологична карта, само че гледана от различна перспектива.

Астрокартографската карта дава възможност да видим реалните параметри на една астрологична карта. Тя е триизмерна, за разлика от най-масово използваните, които са построяват на база двуизмерен модел.

Астрокартографията може да отговори на следните въпроси. Къде, как и по какъв начин човек си взаимодейства със средата ? Къде можем да планираме отпуската си, за да може тя да е пълноценна за нас, а не да се чудим защо след като старателно всичко сме подготвили предварително, ваканцията не се е оказала това, което сме очаквали. Къде ще можем най-хармонично да се адаптираме към средата, културата, традициите, бита и сред гражданите на дадена държава, къде средата ще ни е по „мярка“ или напротив. Дали би било удачно да приемем дадено предложение за работа или да търсим работа в някоя държава или напротив ще срещаме спънки и  трудно ще се получават нещата там ? Къде партньорствата ни ще бележат разцвет? Рождената карта съдържа в себе си всички възможни географски локации и индивидуалното взаимодействие с тях.

Причината ? Когато човек отива да живее в друга държава или просто за определен период от време пребивава в чужда държава, дали по работа или на екскурзия, той винаги и навсякъде „носи“ себе си като съвкупност от определени качества, потенциал. Единственото, което  променя е средата за известен период от време. Всяка промяна на рожденото място и като цяло релокацията на различни дестинации води със себе си и до известна промяна в обстоятелствата и условията, които изискват от него да се нагоди и  „изваждат“ на преден план една или друга част от  неговия потенциал.

Физическа и/или дистанционна релокация ?  Не е задължително и необходимо физически да се преместим на друго местоположение в друга държава, за да разберем как то може да ни се отрази. При условие, че човек няма възможност да пътува по света, то светът може да дойде при него под една или друга форма и посока. Например изразен посредством афинитет към някоя чужда култура, език, история, обичаи,  среща с хора, които са свързани с определена локация,  могат да се превърнат и да са нещо, което има по-голямо, водещо значение в живота на човек. С уточнението, че тази спойка, афинитет, може да се случи само в по-подходящите за това периоди. Така макар и непряко, посредством различни начини, човек е свързан, метафорично казано обвързан по някакъв начин с някакво местоположение от земното кълбо.

 

Автор: star in the night sky
Advertisements

The URI to TrackBack this entry is: https://starinthenightsky.wordpress.com/2014/06/25/%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b2-%d0%bd%d0%b0%d1%81-%d0%b8-%d0%bd%d0%b8%d0%b5/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentВашият коментар

  1. Това е материал,който отдавна исках да прочета.Много ми допада!!!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s