Геодезична астрология

Геодезичната астрология е още един от дяловете на „пространствената астрология“. Астрология, в която пространството е основния параметър. Този дял не е сложен и въз основа на него могат да се изведат интересни и много практични закономерности.

Геодезичната астрология се занимава с взаимодействието между земята и човека. Самото наименование „геодезичен“  показва, че има връзка със земята, което означава че в геодезичната астрология домовете са свързани с повърхността на земята и за дадено местоположение са фиксирани и не зависят както е обичайно от дати и време на раждане, а само от пространството, заради което геодезичната астрология е известна и като земна астрология. Това означава, че всяко място, град на планетата Земя има своите фиксирани домове.

Тази система се основава на следното:
Геодезичната карта на Земята както и Зодиакалния кръг е разделена вертикално на 12 еднакви части, при които всеки сегмент (знак) има по 30 градуса. Като основен меридиан в геодезичната астрология е определен Гринуичкия меридиан, който се свързва с 0 градуса в Овен. Всеки следващ сегмент от по 30 градуса представлява следващия знак, който се намира източно от Гринуич.
Географската дължина на местоположението (измерено спрямо Гринуич) се взема като абсолютна зодиакална ширина за МС, въз основа на която дефинираме всички останали точки.

Всяко място на Земята има уникален МС и Асцендент и поради това всяко местоположение има и уникален културен дух, чрез който са изразени неговите основни потребности.

Например  геодезичния еквивалент за Ню Йорк – 40N45, 74W0 е:
360°-74° = 286° = 16° в Козирог

Тази система, която използва Гринуичкия меридиан като отправна точка е известна като система на Сефариал, по името на известният астролог.

Наред със системата на Сефариал, която е най-известна и при нея Гринуич е нулев меридиан, съществуват и още няколко системи в геодезичната астрология, а една от тях е системата на Джондро, където за нулев меридиан се взема меридианът, който преминава през Гиза – Хеопсовата пирамида. Тази система има своята полезност, но системата свързана с Гринуичкият меридиан е по-полезна в практичен смисъл.

Това, което получаваме построявайки геодезична карта, са домовете за всяко местоположение (град, село, точка на планетата). Тази система се нарича система на геодезичните домове. Досега сме имали възможността да се запознаем с домовата система на Плацидус, Порфирий, Региомонтанус…, а в тази домова система, домовете зависят от мястото на което се намираме, което означава, че всички хора намиращи се на една и съща географска ширина и дължина, имат еднакви върхове на домовете (вписват се в архетипа на това място изразен чрез върховете на домовете).

За да получим геодезичен хороскоп, е необходимо в така получените домове да прибавим и наложим позициите на индивидуалните планети в знаци, които конкретен човек или държава тема на нашия анализ, има в рождената си карта. Такъв хороскоп можем да направим за всеки на мястото, на което пребивава, за да видим как се вписва в колективното съзнание на този район и в каква степен ще е в състояние да изпълни изискванията на мястото, което то само по себе си носи.

Геодезичната карта се интерпретира както и всяка друга мунданна карта.

МС на дадена територия както и при всяка мунданна карта дава указание основно за властта в тази държава и нейният общ имидж и начина, по който по-голяма част от хората я разпознават.
Асцендентът представлява и описва темперамента, характеристиките, народопсихологията на хората, които пребивават на тази територия, техните потребности.
ИЦ описва нещата, които са свързани с недрата на земята, както и самата територия.
Десцендентът на геодезичната карта говори за чуждестранните държави, за явните неприятели, както и за всички останали фактори, които седми дом разглежда в мунданната карта.

Геодезичните карти обикновено се използват в мунданната астрология преди всичко за потвърждение на мястото на природни катастрофи (земетресения, урагани, пожари, наводнения), както и за важни събития каквито например са войните.

Геодезичният хороскоп представлява комуникацията на човек с интелигентността на пространството, а тази комуникация е много важна защото всяка територия с времето придава различен облик, променя всичко което се намира на нея. Например в САЩ живеят хора от всички краища на света, но те са приели характеристиките, които им налага не някой друг, а самото място, енергията на това пространство.
Пребивавайки на дадена територия неизбежно се адаптираме и приемаме свойствените неща, присъщи на хората които живеят там, а те на първо място са обусловени от географията на това пространство, която е уникална за всяко място. Дори и само постоянно да използваме език, който е  роден за дадено място, то вече възприемаме нещо характерно за него и ставаме част от него, приобщаваме се към хората от тази територия.

Автор:  неизвестен, интернет
Превод: star in the night sky
Реклами

The URI to TrackBack this entry is: https://starinthenightsky.wordpress.com/2014/08/14/%d0%b3%d0%b5%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%b8%d1%8f/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentВашият коментар

  1. 286 гр. е 16 гр в КОЗИРОГ.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s