Химия на любовта

Да започна статията с вечния въпрос. Какво е любовта ? Или по-точно казано какво стои зад тази дума ? Пишат стихове за нея, възпяват я в песни. Значи би трябвало да е нещо, което свири на тънката струна на душата. Да видим …

Обикновено повечето хора свързват любовта с омекването на колената, пеперудите в стомаха и подобен род усещания на физическо ниво. Де факто това привличане е продиктувано от инстинкта за продължаване на рода и от сексуалния нагон. Той „надушва“ на инстинктивно ниво партньор, който е подходящ за създаването и отглеждането на поколение и има сходен сексуален темперамент и затова умее да запали искрата, която да го разтърси и да пробуди подобни усещания в него. При срещата с такъв партньор човек се чувства неудържимо привлечен и казва „Пламна някаква химия между нас и започнаха да прехвърчат флуиди“. Страстта и силния сексуален магнетизъм са „примамка“ на еволюцията, за да може двама души привлечени от тази висоградусова напитка инстинктивната химия, която им носи и наслада за сетивата, да пожелаят и да встъпят във физически контакт, като с  отпиването си от тази чаша, правят възможно осъществяването на нейния замисъл да продължат и съхранят гените си. Затова и тази любов има срок на годност и първоначалната любовна еуфория и страст след време избледняват, защото са изпълнили задачата си.  Възникването на тази химия  не е задължително да има нещо общо с емоционалната страна на любовта. Този тип любов е любов, която приСТРАСТява и желае да докосва, притежава и обсебва обекта на своята страст, от който черпи животворяща енергия, именно защото той е източник на такава. При нея на преден план излизат тактилните усещания и силните изгарящи и извън рамките  страсти. Чрез тази любов се обменя и отдава лична съзидателна енергия, която зарежда, действа възраждащо и трансформиращо. Тя е като енергийна бомба. Парите и притежанията на другите, „лошите“ момчета и момичета, които астрологично търсим на същия „адрес“, какъвто е и на този тип химия, както знаем могат да бъдат силен афродизиак. Астрологично инстинктивната химия е представена чрез домовете на ресурсите и взаимообмена на лични материални и нематериални ресурси – 8-ми и 2-ри дом и чрез символиката на знаците Скорпион и Телец.

От друга страна може да ти допадне душевността на някой, неговия емоционален свят, но пък да не те привлича чисто физически или в сексуален план да не си пасвате, въпреки че може да го усещаш като сродна душа, в която се отразяваш като в огледало. Тук спойката става на по-фино ниво, това на емоционалната химия в резултат на сродни потребности и вътрешен свят. Тази химия търси сигурност, опора, спокойна любов, подкрепа, пристан, да свиеш гнездо, позиция в обществото. Семеен тип взаимоотношения или връзка заради положение и израстване в обществото. Привлекателни са партньори, които могат да предложат изброеното. Властта е афродизиак. Нейно астрологично съответствие е зодиакалната ос Рак – Козирог, 4-ти и 10-ти дом.  Емоционалната химия има и една друга разновидност. При нея любовта възвисява, омекотява, облагородява и провокира човек  към всеотдайност и да бъде грижовен  към партньора си. Личното его се оставя на втори план.  Астрологичното й съответствие е зодиакалната ос Риби – Дева и домовете 12 и 6.Тази е романтичната любов, връзката между струните на две души, изпълнени с нежност и взаимна емпатия, в която любимия човек е олицетворение на всичко най-прекрасно. Тя съдейства за „включването“ на екстрасензорните способности, каквито са например интуицията и телепатията. При нея хората, които изпитват такава любов имат  канал за връзка, по който се „чуват“ и „антени“ чрез които се „прихващат“ и то независимо от разстоянието.

Целта на инстинктивната химия, олицетворение на която е осми рожден дом и зодиакалния знак Скорпион, е самоосъществяването на съзидателното начало, природа и индивидуалност – пети натален дом и зодиакалния знак Лъв.  Тя мотивира развитието, изразяването и  реализацията на творческия импулс и енергия, тези, които носят  пълнота и удовлетворение. Проявление на която може да са децата, различни творчески проекти, „раждането“ на своя рожба от най-различен тип, плод на собствения индивидуален съзидателен потенциал. Изкуството, творчеството и изобщо съзидателната, съграждаща дейност, са тясно свързани с инстинктивната химия. Тя е тяхна инспирация и творчески генератор. Зад всеки акт на самоосъществяване и лична изява, себеизразяване, прозира творческата сила в частност и сексуалния темперамент и привлекателност. Те играят съществена роля и са „втъкани“ в личния магнетизъм. Затова и хора с изявени лични таланти от най-различно естество или ярка индивидуалност са като магнит за другите.

Целта на емоционалната химия, олицетворение на която е четвърти натален дом и зодиакалния знак Рак, мотивира себеутвърждаването в някаква среда и обстоятелства, да си „тежиш“ на мястото  – първи натален дом и зодиакалния знак Овен.

Тази, на която олицетворение е зодиакалния знак Риби и дванадесети натален дом, способства за обогатяване на мирогледа.

Любовта към партньора и нейния интензитет не е нищо друго, освен потенциала на външно проявената собствена любов, която е намерила в по-малка или в по-голяма степен подходящо огледало в лицето на друг човек. Колкото човек се чувства по-влюбен, толкова е по-близо до това, което представлява самия той, толкова повече пластове от себе си открива.

Астрологията дава насоки и възможност да се анализира как протичат двата химически процеса за всеки индивидуално. Идеалната комбинация е когато тези две химии се допълват.

 

Автор: star in the night sky
Реклами

The URI to TrackBack this entry is: https://starinthenightsky.wordpress.com/2015/02/22/%d1%85%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%be%d0%b2%d1%82%d0%b0/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s