Тематични астрологични рождени анализи

Най-срещаният начин за общи астрологични прогнози в медийното пространство е т.нар. хороскоп по зодии т.е. този, който  разглежда астрологичните домове спрямо знака, в който попада Слънцето. Слънчевият хороскоп и начинът за неговото построяване, в резултат на който се получава хороскоп със слънчева домова система, има два варианта. При единият, който се използва от астролозите в медийното пространство, на Асцендента се поставя началото на определен слънчев знак. При другият, който е с една идея по-индивидуален, се поставя рожденото Слънце и неговия знак по градус на Асцендента, съответно и останалите астрологични слънчеви домове се намират в същия този градус, но в други знаци. Общото между тези две системи е че са равнодомни.


Този метод може да се използва при неизвестен час на раждане. Основната му идея е да разгледа в дълбочина личните цели и мотивация и всичко, което способства за изграждане на индивидуалността, разгледана през призмата на определен зодиакален знак.

Подобен анализ може да се направи и въз основа на лунния знак. Той представлява характеристиката на личната рецептивност. Тъй като символиката на Луната е свързана с нагласи, потребности, възприятия, то лунният хороскоп може да служи за да опише как човек реагира на обстоятелствата и условията, в които е поставен, как възприема това което му се случва. Затова и ако се разглежда рождената карта и през подобна призма, то тя се прави именно с подобна идея.

На този принцип можем да разгледаме и Меркурий, Венера, Марс от рождената карта.

Тематичният анализ може да намери приложение и когато искаме да направим синастрия или да анализираме какъв тип взаимодействие има между двама души, а не разполагаме с точен рожден, дори ни е неизвестен часът на раждане. Въпреки че при такива случаи, синастрия може да се направи и анализира, тематичният синастричен анализ предполага повече многопластовост. Посредством него можем да извлечем допълнителна по-индивидуална и профилирана информация по отношение на взаимовръзката между две рождени карти с неизвестен час на раждане.

Тематичните анализи обаче при известен час на раждане, са по-скоро помощни методи за астрологичен анализ, които спомагат за една по-многопластова интерпретация на рождената карта. Те са негова производна, която може да предложи допълнителна информация.

 

Автор: star in the night sky
Реклами

The URI to TrackBack this entry is: https://starinthenightsky.wordpress.com/2015/05/24/%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8-%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8-%d1%80%d0%be%d0%b6%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%bb/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s