Типовете хора според сезоните

Всеки от нас е роден през определен период от астрономическата година – пролет, лято, есен, зима. Всички ние на първо място сме олицетворение на характеристиките на годишният сезон, през който сме родени. Според този признак всяко време на годината предполага и дава определена „реколта“. Затова и в общ план хората могат да се категоризират като четири основни типа. Поради тази причина като основни качества и темперамент притежават някаква „сезонна“ специфика и могат да се впишат по-добре в дейности, области изискващи подобни характеристики, съответстващи на конкретния сезон.

Хората родени през пролетта, в периода на пролетното равноденствие, са пробивни, генератори, инициатори, такива които полагат основите за изграждането и установяването на нещо, новатори, с предприемчив и авантюристичен дух.

Летните хора родени през периода на лятното слънцестоене, са реализатори. Те мотивират и движат прогреса и осъществяването на нещо, тип лидери и ръководители.

Есенните, тези които са родени в рамките на периода на есенното равноденствие, метафорично казано са оценители и съдействат за обратна връзка,  тип комуникатори, свързващо звено, медиатори, изпълнители, регулатори, коректори, балансьори, контрольори и ревизори. Те са „филтъра“, посредством който нещо придобива етикет за качество и реална стойност.

Хората тип „зима“, чиято рождена дата попада в периода на зимното слънцестоене, добре управляват чужди ресурси. Те спомагат за поддръжката и оптимизацията на нещо. Движат се по вече утъпкани пътища. Всичко онова което предприемат, всяка тяхна инициатива е на база нещо вече съществуващо – чужди ресурси, идеи. Те са добри мениджъри, ментори и организатори. Умеят да управляват в името на своите цели потенциала на други хора.

 

 

Автор: star in the night sky
Реклами

The URI to TrackBack this entry is: https://starinthenightsky.wordpress.com/2015/12/05/%d1%82%d0%b8%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d1%85%d0%be%d1%80%d0%b0-%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d1%81%d0%b5%d0%b7%d0%be%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s