Нарисувай ме с карти

На какъв принцип функционират картите Ленорман ? Всеки един момент притежава някакъв „заряд“,“трепти“ на определена честота. Всеки един човек също има своето излъчване,  енергийно поле, които ние на интуитивно ниво долавяме. Картите Ленорман представляват един вид интуитивни антени, приемници, чрез които „улавяме“ тази честота на конкретен момент или човек във времето и пространството. За „достъп“ до информационен канал от такова ниво, нашата „антена“ използва чувствителността на възприятията и психичната ни енергия. Те се свързват с елемента вода и пра-елементът влажност. С водното у всеки от нас. А водата какво предполага като физични свойства ? Тя приема формата на съда, в който се намира. Водата отразява, възприема, разтваря. За да имаме метафорично казано добър обхват, чист „сигнал“ без странични „шумове“ и да можем да нарисуваме някой с карти, да уловим неговата „вълна“, „честота“, е необходимо този процес да се извършва в тиха и спокойна среда, в уединение. Гледащият на карти да е с подходяща настройка.

Добре е, когато си купуваме Ленорман колода, да избираме тази, която най-много ни харесва, да я припознаем. Щом ни привлича по някакъв начин, то значи резонира, намираме сходство, близост с нашите възприятия. Нашето образно мислене разчита нейната „честота“. Така ще се „оборудваме“ с подходящата за нашата интуиция антена.

Неслучайно запалената свещ има голяма вероятност да присъства при подготовката и в процеса на интерпретация както на Ленорман, така и Таро, защото тя  го улеснява. Отстрани може да изглежда екзотично и мистично, но е начин за релаксация, пречистване на съзнанието и концентрация, които подпомагат интуитивната връзка. Това е универсалният начин, но индивидуално всеки може да има различни предпочитания за начините, чрез които постига  подобно състояние.

Какво представляват картите Ленорман ? Видове подредби. Интуитивна система, която използва символните, тематични значения на 36 на брой карти, чрез чието многообразие и комбинации, четецът на картите или метафорично казано художникът със съдействието на своята интуиция, може да нарисува картината на всеки един момент. Чрез картите Ленорман имаме възможността да пътуваме назад и напред във времето и пространството. Да намираме взаимовръзките между минало, настояще и бъдеще чрез техния картинен еквивалент.

Това важи най-вече за голямата подредба, която включва всички 36 карти и се използва за по-дългосрочни прогнози – седмични, месечни или за половин година. Голямата подредба в известна степен като принцип на интерпретация има допирни точки с астрологията и предлага по-големи възможности от картите Таро. Тя дава поглед на цялата картина през призмата на определен момент и обхваща всички области.

Други по-популярни  подредби са тази с три, пет и девет карти, партньорски. Те могат да се използват за насоки за конкретен въпрос.

Едно от най-важните неща при интерпретация на карти Ленорман е тяхната символика, тема да се гледа в контекста на цялата подредба, в комбинация. Нито една готова „рецепта“ не може да обхване всички възможни комбинации.

В такъв смисъл, за да разкажеш дадена история по картите Ленорман нейния сюжет, трябва да  следваш интуицията си и да можеш да разсъждаваш образно т.е. да имащ подходящ „тунер“, „конвертор“ с които да разчетеш и преобразуваш цялостната картина в думи.  Не бива да се забравя обаче, че този „тунер“, „антена“, изразходва личната психична енергия на този, който се опитва да се свърже на интуитивно ниво с човекът, който е поискал да му гледат на карти. Затова не може да се прави на конвейер. Звучи малко абстрактно, но може ли човек да обясни логически интуицията ?

За разглеждане на някакъв въпрос, който Ви интересува посредством картите Ленорман или Таро, може да ми пишете чрез контакт формата на блога или на starinthenightsky@abv.bg

Автор:  star in the night sky
Реклами
Published in: on юли 13, 2016 at 08:15  Вашият коментар  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://starinthenightsky.wordpress.com/2016/07/13/%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%b9-%d0%bc%d0%b5-%d1%81-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s