Астрогеография

Какво представлява астрогеографията ?

Всяка една от планетите в рождената и като цяло в астрологична карта е географски локализирана. Астрогеографията може да отговори на въпроса „Къде, откъде ?“ Стрелките на астрологичния компас, са четирите основни оси на рождената карта. Асцендентът представлява Изток, зодиакалният участък, който изгрява в момента на раждането за някаква географска локация. МС е юг, там, където в дневния си ход Слънцето е в своята кулминация, най-високо в небето. Западният хоризонт, там където Слънцето залязва и където астрологично се намира Десцендентът, е географската посока запад.  ИЦ пък е север. Всеки зодиакален знак и съответно планета намираща се в него като изначална символика е олицетворение на определена географска посока. Овенът представлява Изток, Везни – Запад, Козирог – Юг и Рак – Север.

Местоположение в астрологията се анализира с помощта на астрогеографска карта на обкръжаващото пространство. Посредством нея рождената карта се поставя в друг контекст. Този на хоризонталната координатна система. Получените координати са променливи като параметри и зависят и са обусловени от географското местоположение на наблюдателя т.е. то е отправната гледна точка, която се използва при подобен астрогеографски анализ.  Затова и при използването на такъв тип астрологична карта, но за други град или държава, се използва релокираната за това местоположение.

Астрогеографията на обкръжаващото пространство представлява проекция на планетите от астрологичната карта върху обкръжаващото пространство. Астрологична методика, чрез която се анализира тяхната енергия. При нея всяка планета от астрологичната карта е ориентирана като посока в пространството по целия свят. Ориентацията като географско понятие в пространството на рождената карта на всеки човек и изразяването на енергийният й потенциал, независимо дали става въпрос за по-голям или по-малък мащаб, е фиксирана като посоки.

„Посланието“, което „носи“ някакво отдалечено на много хиляди километри място е сходно, с това което може да предложи същата географска посока на някаква стая т.е. няма нужда да ходим до другия край на света, за да се свържем със символиката, енергията на даден планетен принцип. Достатъчно е само да се намираме на неговата географска посока. Развитието и напредъка на технологиите предлага възможността да сме част от една глобална мрежа и посредством телефони, интернет, телевизия, радио, социални мрежи, не е трудно да имаме канал за връзка с различни точки по света. Ако ни интересува партньорската тема, то разглеждаме посоката в пространството на Венера и на планетите свързани индивидуално с партньорствата. По линия на тяхната географска посока е възможно да срещнем хора, с които влизаме във взаимоотношения от всякакъв тип.

Посредством разглеждането на подобен тип астрологични карти, може да се анализира и индивидуалната специфична съгласуваност и взаимодействие по отношение на различните части на някакво помещение. Отделните части от помещението са по-подходящи за един или друг тип дейност, съответно това е от значение и за неговата подредба.

Някои оприличават този дял от астрологията с фън шуй, защото може да даде насоки за хармонизиране на връзката човек – пространство.

 

Автор: star in the night sky
Реклами

The URI to TrackBack this entry is: https://starinthenightsky.wordpress.com/2016/08/08/%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%b5%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d1%8f/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s