Астрогеография

Анализ на връзката човек – пространство може да бъде направен в различни мащаби. За построяването на такава карта се използва хоризонталната координатна система.  Получените хоризонтални координати са променливи като параметри и зависят и са обусловени от географското местоположение на наблюдателя т.е. географската локация на което се намира човек е отправната гледна точка, която се използва при подобен анализ. Ориентацията в пространството обаче на всеки човек, независимо дали става въпрос за по-голям или по-малък мащаб, е фиксирана като посоки. Всяка една от планетите в рождената и като цяло в астрологична карта е географски локализирана. Астрогеографията може да отговори на въпроса „Къде ?“

„Посланието“, което „носи“ някакво отдалечено на много хиляди километри място е сходно, с това което може да предложи същата географска посока на някаква стая. То е обусловено от символиката на определен планетен принцип. Личните планетни географски координати се разпростират по цялото земно кълбо.  Ако ни интересува партньорската тема, то разглеждаме географските координати на Венера и на планетите свързани индивидуално с партньорствата. По линия на тяхната географска посока е възможно да срещнем хора, с които влизаме във взаимоотношения от всякакъв тип.

Посредством разглеждането на подобен тип астрологични карти, може да се анализира и индивидуалната специфична съгласуваност и взаимодействие по отношение на различните части на някакво помещение. Отделните части от помещението са по-подходящи за един или друг тип дейност, съответно това е от значение и за неговата подредба.

Някои оприличават този дял от астрологията с фън шуй, защото може да даде насоки за хармонизиране на връзката човек – пространство.

 

Автор: star in the night sky
Реклами

The URI to TrackBack this entry is: https://starinthenightsky.wordpress.com/2016/08/08/%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%b5%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d1%8f/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s